11
Nov
2015
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Tetrada podjetje je tisto, ki nudi celovite rešitve za vaše dokumente. Z uvedbo elektronskega  poslovanja in elektronskega podpisovanja dokumentov bodo vsi morali uvesti elektronski arhiv, kajti samo elektronsko arhiviranje zagotavlja pravno veljavnost takšnega dokumenta. Elektronsko arhivirani dokumenti so varni bolj kot v katerikoli drugi obliki. Dostop do dokumentov je možen izključno z ustreznimi pravicami. Če je bilo v preteklosti elektronsko arhiviranje namenjeno zgolj velikim in bogatim podjetjem, je danes drugače. Elektronski arhiv bo kmalu obvezen tako za »one man band« podjetja kot za srednja in velika. Elektronski arhiv, ali kot mu tudi radi rečemo e-arhiv, nudi številne prednosti za lažje, hitrejše in bolj organizirano poslovanje. V nadeljevanju sledi predstavitev storitev podjetja Tetrada.

Podpora poslovnim procesom

Dokument in proces gresta vedno z roko v roki. Ko dokument prispe v podjetje se zažene določen proces, ki od uporabnikov zahteva interakcijo. Če želimo zagotoviti pogoje za poslovanje v vse hitrejšem svetu, je nujno potrebno procese prenesti v elektronsko obliko.

Elektronsko obvladovanje procesov prinaša številne prednosti kot so:

  • Vnaprej določene poti dokumentov
  • Časovne razmejitve
  • Fleksibilnost delovnega toka
  • Analitika
  • Sodelovanje izven delovnega okolja
  • Odločanje na osnovi potrebnih informacij
  • Informacije iz različnih virov na enem mestu
  • Boljši nadzor nad zaposlenimi

Informacijska tehnologija se vse bolj seli v t.i. oblačne storitve, ali kot radi rečemo, »cloud computing«! Čeprav so mnenja različna, se nekateri izogibajo nakupu lasnih rešitev in se odločajo o najemu IT rešitev kot storitev.

 

Ureditev klasičnega arhiva

Najdaljši in še vedno najbolj razširjen način arhiviranja dokumentov je v klasični papirni obliki. Kljub pohodu elektronske obdelave dokumentov in elektronskega arhiviranja se klasično arhiviranje še lep čas ne bo umaknilo.

Najem klasičnega arhiva

Kljub elektronskemu arhiviranju se papirnih dokumentov še nekaj časa ne boste znebili. Če se srečujete s pomanjkanjem prostora ali kadra, ki bi skrbel za dokumente v arhivu, bo za vaše dokumentarno gradivo poskrbelo podjetje Tetrada. Vaše dokumente bodo shranili v primerno varovane prostore in ko boste potrebovali dokument iz arhiva vam ga bodo dostavili na vašo mizo.

Skeniranje dokumentov

Dokumenti v papirni obliki ne izpolnjujejo zahtev pri vse hitrejšem poslovanju. S pretvorbo v elektronsko obliko jih boste lahko imeli vedno pri roki, tako na računalniku, tablici ali pametnem telefonu. Ker pa je varnost vse bolj pomembna, jih boste v elektronski obliki lažje hranili na različnih lokacijah.

Leave a Reply