02
Dec
2015
Posted by: In: Gradbeništvo0comments

Z veliko izkušnjami in znanja, je slovenskemu podjetju AKROPOLA uspelo premakniti mejnik in implementirati vse potrebne elemente pasivne gradnje v večstanovanjski objekt  Eko srebrno hišo.

To je prvi takšen primer v Sloveniji, ki združuje vse prvine moderne gradnje prihodnosti: energetska učinkovitost, visoko udobje bivanja, izraba najsodobnejših tehnologij in prijaznost do okolja. Med moderne pristope in inovacije v zadnjem desetletju velja izpostaviti nizko energetske in pasivne gradnje, ki oblikujejo trende, kako bivamo danes in kako bomo gradili in bivali jutri.

Eko srebrna hiša odpira svoja vrata vsakomur, ki je odprt za napredek in za bivanje v izjemno udobnih, modernih in varčnih stanovanjih, ki so poleg naštetega še prijazna do okolja. Bivalno okolje je primerno tako za družine z otroki kot tudi za aktivne posameznike in pare. Bistvo pasivne gradnje je v energijski učinkovitosti ter minimalnem vplivu na okolje. Moderna arhitektura, ki obsega premišljeno energetsko ozaveščeno razporeditev prostorov.

Gre za najboljši eko projekt do sedaj, ki ponuja: nižje stroške za ogrevanje, sanitarno vodo in električno energijo, poleg tega pa bo vzdrževanje zaradi učinkovitega načrtovanja cenejše. Srebrno hišo odlikujeta torej premišljena arhitekturna zasnova, oblikovanje in energetska učinkovitost. Objekt ima energetsko izkaznico razreda A1.

Kot je dejal direktor Franc Erjavec:  »Pri projektu Eko srebrna hiša smo dosegli optimalno razmerje med ceno in kakovostjo, s poudarkom na energetski učinkovitosti.« eko-jedilnica eko-terasa eko-terasa-3

Leave a Reply