04
Nov
2015
Posted by: In: Proizvodnja0comments

Grafoline je podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo vizualnih komunikacij in svetovanja. Gre za posebno podjetje , ki je nastalo leta 1991. Nudijo kvalitetno in hitro storitev, lastno proizvodnjo in svetovanje. Razpolagajo z najsodobnejšimi stroji. Odlikuje jih široka referenčna lista in dobra  beseda njihovih kupcev. Najbolj posebni so zato, ker so edini na evropskem trgu, ki imajo posebno varnostno folijo. Varnostna folija je namenjena za zaščito stekel na gospodarskih, vladnih in stanovanjskih objektih, veleposlaništvih, bankah, poštah, letališčih, vozilih  ter drugo.

Untitled-3

Folija je povsem prozorna, lahka (blindirano steklo je zelo težko), montira se lahko na obstoječa stekla in lahko nudi zaščito (ob pravi konfiguraciji) proti vsem nabojem iz lahkega strelnega orožja. S to folijo lahko zaščitijo ljudi proti metkom, eksplozijam bomb, molotovkam in vlomom. Posebaj me je zanimala zaščita naših domov pred vlomilci. Ob prijetnem klepetu z lastnikom podjetja Grafoline d.o.o. gospodom Samom Podgrajšek, sem izvedela veliko inovativnih spoznanj. Glede začetkov samostojne poti in ustanovitve podjetja je povedal, da so bili začetki težki, a z vztrajnostjo, pridnostjo in dobro idejo človek lahko marsikaj doseže.

GRAFOLINE VARNOSTNE FOLIJE

Zaradi lastne izkušnje, je vedno čutil, da je njegovo poslanstvo tu nekje, za zaščito ljudi. Tako, je dobil priložnost z uspešnim ameriškim podjetnikom, da to edino in posebno varnostno folijo pripelje v Evropo. In tako se je tudi zgodilo. Povedal nam je, da varnostna protivlomna folija v poslovnih prostorih ter stanovanjskih objektih so najšibkejši člen steklene površine. Na teh objektih lahko vlomilec v samo nekaj sekundah razbije steklo na oknu ali vratih ter vstopi v prostor.

Untitled-4

Da onemogočimo vlomilcu, da se prebije skozi steklene površine, nameščamo varnostne protivlomne folije na okna, steklena vrata ter vse zunanje steklene površine. Varnostna protivlomna folija ne prepreči razbitje stekla, temveč ob udarcu zadrži vse razbite delce skupaj. Tako se steklo ne sesuje (efekt mreže) in se obdrži v celoti na okvirju okna ali vrat.

Ostale folije drugih ponudnikov v Sloveniji, z varnostno folijo podaljšajo čas, ki je potreben da se vlomilec prebije skozi okno oz. steklo, pri čemer lahko sistem tehničnega varovanja zazna poskus vloma in pošlje signal na varnostno nadzorni center še preden je vlomilec v objektu. Z varnostno folijo Grafoline d.o.o. pa vstop vlomilca ni možen! So edini v Evropi, ki imajo to vrsto folije. Prišli smo do zaključka, da je za dobro varnost, boljša investicija v varnostno folijo, kot pa drugi varnostni sistemi. Dražja investicija, ampak sigurna!

Leave a Reply