14
Dec
2015
Posted by: In: Gostinstvo, Obrtniki in ostala podjetja0comments

Gostinstvo Pozderc je zanimivo podjetje, ki se ukvarja s kulinariko, cateringom, izobraževanjem s področja kulinarike, ki bazira predvsem na zdravi prehrani.

Ker smo želeli izvedeti še več, smo se pogovorili z lastnikom podjetja  Matijo Pozdercem. Pogovor je seveda hitro stekel, saj nam je povedal veliko zanimivega.

Zakaj catering?

V življenju so namreč priložnosti, ob katerih želimo svojim dragim osebam, sorodnikom, sodelavcem ali poslovnim partnerjem izkazati posebno pozornost s povabilom na nepozaben dogodek s pogostitvijo. Matija Pozderec organizira vse to, prigrizki, hladni ali topli bifeji, slavnostna kosila in večerje, ki so vsekakor tudi gurmanska doživetja, pravi.  Za vsak catering posebej se pripravi tako, da pozorno posluša naročnika, da začuti njegovo dušo in s tem njegovo željo, kako si stvar zamišlja.

190247_105299579553283_5200212_n 190247_105299586219949_2787031_n

  190353_105296186220289_4952015_n

S svojimi dosedanjimi bogatimi izkušnjami, seveda vedno pripelje stvari do vrhunca, ko so prav vse stranke zadovoljne in želijo vedeti o vsaki pripravljeni jedi tudi vse podrobnosti.

Zakaj hrana pripravljena na ekološko pridelan način?

Poudarja, da odlično pripravljena hrana sodi na skrbno in lepo pripravljeno mizo. Največji poudarek v njegovi kulnariki je, zdrava prehrana, pripravljena na ekološko pridelan način.

Dobavitelje skrbno izbira in točno ve, od kod izdelek prihaja.  Ekološko pridelane sestavine jedi so varnejše za zdravje, polnovredne, boljšega in polnega okusa.  Tako pridelana hrana raste počasneje, česar posledica je postopno nabiranje hranljivih snovi. Organska hrana zato po navadi vsebuje veliko antioksidantov, vitaminov ter fitonutrinov itd. To pa zato, ker tako pridelana hrana raste počasneje, česar posledica je postopno nabiranje hranljivih snovi.  Jesti ekološko pridelano hrano pomeni tudi manj kemikalij, saj veliki pridelovalci škropijo pridelek z raznimi sredstvi, ki pa niso nevarna le za škodljivce, ampak so nevarna vsem živim organizmom. Zato, s tem ko uživamo ekološko pridelano hrano, uživamo manj strupov, ki se nabirajo v našem telesu. Organska hrana pa je sama po sebi tudi veliko bolj okusna.

Nas je Matija Pozderc s svojim delom, razmišljanjem prepričal in s svojo ekipo, ki ga podpira, zagotovo sodi  v tako imenovani skupni imenovalec najboljši!

Leave a Reply