10
Jan
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

logo

Mizarstvo Kos, s 25-letno tradicijo je družinsko podjetje, ki svojim naročnikom, lastnikom hiš, projektantom in javnim institucijam ponuja vrhunske, po meri projektirane in izdelane izdelke iz lesa za opremo zunanjih prostorov.

Lesa za obdelavo je v Sloveniji več kot dovolj, podjetij, ki bi se ukvarjala z izdelavo lesenih izdelkov, pa čedalje manj. Kljub temu, smo malce raziskali tržišče in ugotovili, da obstajajo tudi takšni, ki prisegajo na les, to je uspešno podjetje mizarstvo Kos.

So odlični ustvarjalci, ki ponovno odkrivajo možnosti, ki jih les kot material ponuja. Skupaj s široko ekipo kot so dobavitelji, partnerji, projektanti, arhitekti, podjetji v sorodnih panogah, si prizadevajo za uresničitev različnih razvojnih projektov, povezanih z naravo, lesom in urejanjem okolja. Pri tem pa največjo pozornost posvečajo strankinim željam in potrebam svojih izdelkov.

Pravijo, da le celosten pristop, ki upošteva značilnosti mikro in makro okolja, osebni okus in želje ter življenjski slog, privedejo do izdelkov in projektov, ki dolgoročno izpolnjujejo svoje poslanstvo.

intro1

intro7

intro36

V sodobni mojstrski delavnici izkušeni mojstri, v delavnici in na terenu poskrbijo za to, da je izvedba skladna z načrtom, kakovostna in terminsko usklajena. Glede na potrebe posameznega projekta, se v fazi projektiranja in izvedbe povezujejo z zanesljivimi partnerji.

intro50

V razstavnem salonu pripovedujejo zgodbe 28 poklicev in sicer skozi izdelke mladih, skozi stvaritve umetnikov in rokodelcev ter skozi projekte arhitektov. Ker verjamejo, da sta prepletanje znanj in združevanje izkušenj ob spoštovanju tradicije in narave, nujna za trajnostni razvoj, ta pa je pogoj za ohranjanje in izboljševanje kakovosti življenja vseh nas.

Les je dober material za oblikovanje, pomembne pa so ideje. Stare rešitve postajajo vedno bolj moderne, saj so funkcionalne in preproste. Imajo velik potencial in so velikokrat zelo domišljene, vendar so sčasoma šle v pozabo.

V zaključku bi le dodali, kot pravi Jože Kos, direktor Mizarstva Kos: »Poslikajte vašo hišo z okolico in se oglasite pri nas, da vam pokažemo skrivnosti in možnosti, ki jih odkriva les, tudi v sodelovanju z drugimi materiali.«

Leave a Reply