14
Feb
2017
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja1comments

Večina slovenskih podjetij se še zmeraj srečuje s problemom plačilne nediscipline. Plačilna nedisciplina je v Sloveniji prisotna že dolgo in predstavlja eno ključnih ovir za razvoj mikro, malih in srednjih podjetij. V verigi poslovnih partnerjev vodi plačilna nedisciplina enega partnerja do nelikvidnosti drugega in tako naprej. Najšibkejši v tej verigi gospodarskih subjektov na koncu podležejo finančnemu pritisku in bankrotirajo. Uporabite vaš denar za financiranje lastnega poslovanja in ne dovolite vašim dolžnikom, da ga obračajo namesto vas. Za to poskrbi Prva finančna agencija d.o.o..

19-Bene_Prva

Prva finančna agencija d.o.o., družba za unovčevanje in odkup terjatev poskrbi za unovčitev terjatev in pridobitev prepotrebnih denarnih sredstev, ki so osnova za vzpostavitev likvidnega finančnega poslovanja. Običajno je, da je velik del premoženja družb vezan v terjatvah. Stečajni postopki in prisilne poravnave so še vedno prepogost vzrok za izgubo naših terjatev. Več kot je neunovčenih terjatev, višja je stopnja tveganja za poslovanje. Osnovno vodilo pri obvladovanju tveganj naj bo težnja k zmanjševanju obsega terjatev.

Prva finančna agencija d.o.o. s svojimi storitvami odkupov terjatev, unovčevanja terjatev, domačega in mednarodnega faktoringa, naročnikom ponuja možnost, da svoje terjatve  unovčijo v najkrajšem možnem času in pravočasno pridobijo prepotrebna likvidna sredstva.

V okviru storitve mednarodni faktoring Prva finančna agencija d.o.o. ponuja svojim strankam tudi prevzem tveganja proti neplačilu dolžnikov v tujini. Prva finančna agencija d.o.o. je članica priznanega mednarodnega združenja IFG (International Factors Group), v okviru katerega sodeluje z renomiranimi faktorinškimi podjetji in bankami po svetu.

Da je Prva finančna agencija d.o.o. vodilno podjetje na področju odkupov terjatev, unovčevanja terjatev, domačega in tujega faktoringa, kaže njena dolgoletna prisotnost na trgu, več tisoč strank tako v Sloveniji, kot v tujini, hitro, strokovno in kvalitetno opravljanje storitev, kakor tudi številna mednarodna priznanja, ki so jih prejeli, med drugimi s strani združenja IFG dodeljena nagrada SQP “runner up” v kategoriji izvoznega faktoringa, ki se podeljuje  glede na rezultate ocenjevanja kakovosti in učinkovitosti dela (SQP – Service Quality Program).

Sodelovanje s Prvo finančno agencijo d.o.o. ponuja široko paleto storitev, tako se lahko odločite in financirate na podlagi:

–  enkratne odprodaje terjatev,

–  konstantne odprodaje terjatev do enega ali več dolžnikov,

–  unovčevanja terjatev skozi verižne kompenzacije.

Pri mednarodnem faktoringu se lahko odločite ali samo za prevzem tveganja proti neplačilu dolžnikov v tujini, pri čemer vam jamčijo za 100 % izplačilo vrednosti terjatev ali pa se odločite tudi za predfinanciranje na podlagi odstopljenih terjatev.

Prva finančna agencija d.o.o. je prava izbira za vas, saj boste s poslovanjem z njo, pridobili prepotrebna finančna sredstva, strokovno upravljanje s terjatvami, večjo varnost poslovanja s tujimi kupci, boljšo likvidnost, izboljšali boste svoje nabavne pogoje, predvsem pa boniteto svojega podjetja.

Leave a Reply