18
May
2016
Posted by: In: Gradbeništvo1comments

Graditi pasivno hišo, je za bodoče investitorje še vedno težko vprašanje.  Pri zasnovi pasivnega objekta, je treba izkoristiti naravne danosti posamezne parcele in upoštevati ustrezno razporeditev prostorov v objektu, ki bodo izkoriščali ponujene danosti parcele. Gradnja pasivnega objekta zahteva izredno natančnost vseh izvajalcev, saj je treba zelo paziti na stike različnih materialov, da se zagotovita zrakotesnost in dobra izoliranost objekta brez toplotnih mostov.

arbeko4-580x366

arbeko1-580x366

Ravno zato vam v današenjem članku predstavljamo vodilno podjetje na področju projektiranja in gradnje pasivnih hiš, to je podjetje Arbeko. Temeljne dejavnosti podjetja Arbeko so razvoj, proizvodnja in postavitev pasivnih in nizkoenergijskih hiš ter nadgradnja obstoječih objektov in ostrešij. Vse hiše Arbeko so unikati, izdelani po meri in željah naročnikov, ne glede na to, za kakšen objekt se odločite. Objekti so zgrajeni iz okolju prijaznih materialov, predvsem lesa kot osnovnega gradbenega materiala. Tako bo vaš bodoči dom narejen povsem naravno, zdravju prijazno in prijetnim načinom bivanja.

arbeko2-580x366

Vsi objekti so izvedeni po energijsko varčnih standardih, kar pomeni majhno obremenitev okolja in velik prihranek pri stroških ogrevanja. Podjetje Arbeko združuje arhitekturni biro ARB in podjetje EKO PRODUKT ki se že od leta 1998 ukvarja z naravnimi izolacijskimi materiali, bilo pa je tudi prvo podjetje v Sloveniji, ki je postavilo ekološko pasivno hišo.

arbeko3-580x366

Pri načrtovanju nizkoenergijske ali pasivne hiše nas pogosto zanima, koliko dražja je takšna gradnja v primerjavi z gradnjo klasične hiše. Pri primerjavi stroškov je vzeta klasična hiša, načrtovana v skladu s predpisi o toplotni zaščiti. Gradbena stroka je v zadnjih desetih letih na področjih varčnosti in kakovosti bivanja naredila velik korak naprej. Celoletni stroški ogrevanja so v novih pasivnih hišah manjši kot mesečni stroški pri običajnih zidanih.  V zadnjem času beležimo hitro rast trga energetsko učinkovitih stavb, saj se ljudje zavedajo, da je gradnja hiše dolgoročna naložba in mora biti narejena kakovostno. Zelo pomembno je namreč to, da je hiša zgrajena po najnovejših dognanjih gradbene stroke, saj si le tako lahko zagotovimo, da bo hiša na dolgi rok obvladljiva za uporabnika, obenem pa bo pridobivala na vrednosti.

V podjetju Arbeko se zavedajo pomena učinkovite rabe energije in varovanja okolja, zato so svoj razvoj usmerili prav v pasivno gradnjo. Podjetje je za tehnologijo pasivne gradnje kot za končno izvedbo fleksibilno podjetje, z ustvarjalno vizijo, ki se zna odzvati na spremembe tako hitro kot to od njega zahteva okolje.

 

Leave a Reply