03
Jan
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Sodobne vizualne rešitve so način komunikacije in sporočanja. V Studiu Ajd že dolgo delajo s preizkušenimi in zanesljivimi sodelavci in podizvajalci, kar zagotavlja njihovo visoko kakovost storitev, kakršno pričakujete in si tudi zaslužite.

Studio Ajd oblikuje in fotografira za naročnike v zelo različnih dejavnostih doma in v tujini, najbolj prepoznavni pa so verjetno z oblikovanjem za področje vinarstva.

Eden najpomembnejših elementov celostne podobe vina je etiketa, ki skupaj s steklenico, zamaškom, dodatno zaščitno ali darilno embalažo tvori celostno predstavitev vina. Etiketa ni zgolj okras steklenice, je oglas za vino. Delovati mora v skladu z modelom AIDA (Attention – pozornost, Interest – zanimanje, Desire – želja, Action/dejanje).

Pri svojem oblikovanju vinskih etiket po naši oceni sodijo v vodilno podjetje v tej panogi. Upoštevajo pomembnost, razmerje, skladnost, barve, zadržanost in vse podrobnosti, da si zagotovijo dober rezultat. Etiketa mora biti primerna kakovosti vina. To pomeni, da je za deželna vina etiketa preprostejša, za kakovostna vina nekoliko bogatejša, za vrhunska vina bogata, za najbolj cenjena vina pa ekskluzivna. Na ta način se kupcu že po zunanjem izgledu sporoča, kaj lahko v steklenici pričakuje.

 Nad etiketami, ki so po videzu in kakovosti primerne vinu, smo navdušeni.

Dejavnost Studia Ajd za področje vinarstva poleg opreme vinske steklenice zajema vse ostalo oblikovanje, od osnovnih do najbolj zahtevnih promocijskih materialov, vključno s spletnimi stranmi, transportno embalažo itd. Svoje stranke oskrbijo tudi z vso potrebno studijsko in terensko fotografijo. Vinarji jih zelo dobro poznajo, saj v Studiu Ajd oblikujejo tudi revijo Vino, kjer skrbijo tudi za precejšen del objavljenega fotografskega gradiva. Ravno delo na tem področju jim je prineslo tudi angažmaje za druge revije, kot sta recimo National Geographics (Slovenija) in svetovno znani Wine Spectator.

Vsaka etiketa, ki je oblikovana s strani Studia Ajd, prinaša neko sporočilo o vinu, zagotovo pa nekaj novega, drugačnega in zanimivega. Naj bo etiketa najprej estetsko sporočilo!

Leave a Reply