28
Jan
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja4comments

Uspešna zgodba podjetja Ekotera prihaja s Krasa. Danosti Krasa so več kot gostoljubne za vzgojo sivke. Sestava tal, osončenost, temperature, ostale klimatske razmere in kraška zagnanost so trdna zagotovila, da je ta plemenita rastlina na Krasu srečna.

010_85c46164 115_ccd5ebbb 001

Podjetje Ekotera ima na domačih poljih zasajeno sivko in pridelujejo svojo lastno linijo kozmetičnih pripravkov iz sivke. Tako je njihovo delo iz veselja preraslo v posel, ki združuje kemijo, znanost in umetnost.

Celotno linijo izdelkov, ki so jo poimenovali Krasna, plemeniti starodavno sporočilo o blagodejnih in zdravilnih učinkih sivke ter drugih zelišč, ki rastejo na Krasu. V vseh izdelkih Krasna, je glavna sestavina sivka s Krasa, ki je pridelana na njivah podjetja Ekotera, na popolnoma naraven način. Predelana je na načine, ki so jih uporabljali že pred desetletji.

Prav zato je njihovo eterično olje vrhunske kakovosti. Eterično olje sivke je še posebno priporočljivo za razpokano in suho kožo, pri kožnih alergijah in obolenjih, ekcemih, luskavici in dermatitisu. Uporabljajo ga tudi pri okužbah, vnetjih kože, opeklinah, ranah in glivičnih obolenjih. Blagodejno deluje na aknasto kožo in spodbuja celjenje ran. Veliko proizvodov je izdelanih ročno in brez uporabe umetnih konzervansov. Embalaža je prav tako okolju prijazna. Uporabljajo tudi brezzračno embalažo Ecosolution™, ki preprečuje oksidacijo in podaljša delovanje naravnih konzervansov, se 100 % reciklira, pri njeni izdelavi pa so co2 izpusti za 30 % nižji.

Sivka torej vse bolj osvoja kozmetično industrijo, saj je nepogrešljiva pri mešanicah za kopeli, kremah, losjonih za telo in kot eterično olje, za katerega mnogi prisegajo, da obnavlja, vlaži in pomlajuje kožo.

V spletni trgovini (www.ekotera.si), boste našli tudi čudovite sivkine kopeli. Sivkine kopeli namreč pomagajo odpravljati težave bodisi zaradi slabe prekrvitve, blažijo težave v meni, pomirjajo, blažijo nemir, zaskrbljenost in stres ter pomirjajo razdraženo, pordelo in občutljivo kožo.

Sivkini izvlečki so pogosta sestavina mazil proti revmi, kožnim boleznim, okužbam kože, pikom žuželk in izdelkov za ustno higieno. Uporabimo jo lahko za oskrbo manjših ran, opeklin in površinskih sončnih opeklin. Sivka odišavi prostor in perilo, poživi naš ten, poleg vsega pa njenega vonja ne marajo molji, komarji in muhe.

Že za samo dobro počutje, mir v duši in preprečevanje bakterijskih okužb, vam priporočamo uporabo kozmetične linije iz sivke Krasna. Vaša koža bo bolj napeta in čvrsta, vaše počutje pa odlično!

Kot pravijo v podjetju Ekotera: » Želimo si, da bi Krasna našla svoj dom povsod tam, kjer cenite naravo.«

1_33517aa883b1ed2fd66e76251b30fd76

Leave a Reply