14
Jan
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Podjetje 3malook (bivši Looxis iz Koloseja), je najstarejše podjetje v Sloveniji, ki uresničuje želje strank na podoročju 3D laserske gravure in jih gravira v optično kristalno steklo najvišje kakovosti ter pleksi steklo. Možnost graviranja ni le globinsko, temveč tudi površinsko, v materiale kot so les, vse vrste kovin, plastika, usnje, karton itd. Največja posebnost je ta, da se gravure na dotik ne čuti! Tehnika 3D graviranja je še vedno v svetovnem vrhu, saj podjetje 3malook  razpolaga z najboljšo opremo za 3D graviranje, pri čemer poskrbijo tudi za konkurenčne cene.

V njihovi ponudbi je zaslediti izjemno širok izbor velikosti ter oblik 3D in 2D izdelkov iz optično kristalnega stekla, kar preko 400 različnih izdelkov. Tem izdelkom lahko za še lepši učinek gravure dodate tudi podstavke z LED osvetlitvijo.

Sodelujejo z zelo priznanimi grafičnimi ter 3D oblikovalci iz Nemčije in Slovenije, kjer se uspešno stikata slovensko in nemško znanje na področju fotografije, oblikovanja in 3D graviranja. Posledica odlične poslovne prakse je že več kot 10.000 zadovoljnih strank v vseh letih delovanja. Na hiter in enostaven način vam bodo fotografije predelali v 3D tehniko, ali pa jih po vaših navodilih zgravirali v 2D tehniki. Pravijo pa, da v polnem kristalu seveda najbolje izgleda 3D predelana slika.

Torej, kako pa sploh poteka tehnika 3D obdelave? Najprej v podjetju prejmejo vašo fotografijo, na kateri ste na primer slikali svojega navihanega otroka. Takšno sliko nato pošljejo svojim partnerjem v Nemčijo, kjer s pomočjo izjemno močne in specializirane programske opreme preko sivin v fotografiji predelajo sliko iz 2D, v 3D. Točnega postopka tudi še sami vedno ne poznajo, saj je to osrednja konkurenčna prednost njihovih partnerjev in jo skrbno skrivajo. Nazaj prejmejo 3D datoteko, ki se jo lahko nadalje obdeluje preko posebnega programa, ki so ga spisali njihovi nemški partnerji. V programu 3D datoteko odprejo in prilagodijo različne parametre oblaka točk, da ustreza mnogim zakonitostim graviranja v kristalno steklo. Pazljivi so predvsem na preveč goste dele objekta (npr. bele majice), saj se lahko tam zaradi lokalne zasičenosti steklo zalomi. Poleg tega so pozorni tudi na manj vidne dele (npr. črna srajca) in jo ročno posvetlijo in lokalno povečajo gostoto točk. V lokalni gostoti točk je zapisana informacija o barvi iz slike. Bela barva pomeni, da so točke nagnetene najbolj skupaj, črna barva pa pomeni prazen prostor. Čeprav pa je osrednji objekt pripravljen, pa to ni dovolj, saj strankam ponujajo tudi dodajanje poljubnih tekstov in 3D objektov (npr. vrtnice), tako  da si še dodatno okrasijo kristal ter da je popolnoma personaliziran po merah kupca. Dodana vrednost je tudi, da se vsi predogledi lahko usklajujejo elektronsko. To pomeni, da vas iz domačega naslonjača ne more skrbeti, kako bo personalizirano darilo izgledalo. Še več! Preko 3D predogledov lahko poljubno spreminijo model in dodajajo tekste ter 3D modele. Na samem gravirnem stroju so posebno pazljivi na približno 10 parametrov, pred graviranjem pa kristalno steklo pod posebno lučjo pregledajo za nečistoče in ga še enkrat fino spolirajo. Gravure lahko trajajo različno dolgo, od deset minut, pa vse tja do petnajst ur, pri največjih kristalnih blokih, ki so težki preko 30 kilogramov. Na koncu gravuro zopet natančno pregledajo in seveda izmečejo nepopolne kose. Darilo se končno lahko zapakira v lično darilno embalažo in je že na poti k vam.

Podjetje 3malook ponuja za odlično ceno najbolj kvalitetno globinsko lasersko graviranje v Sloveniji. Ujemite svoje spomine življenja in jih zabeležite za vedno s podjetjem 3malook!

Leave a Reply