04
Nov
2015
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Detergenti za pranje perila so eni izmed glavnih onesnaževalcev našega planeta, obenem pa so nevarni za zdravje. Zaradi vse večje osveščenosti se tudi v Sloveniji čedalje bolj nagibamo h kupovanju ekoloških čistil, nekateri pa jih izdelujejo kar sami. Kaj pravite na naravno narejen pralni prašek?

Najbrž veste kakšne so sestavine pralnega praška? Če veste, potem se zavedate, da gre za precej nevarno mešanico kemičnih snovi, ki lahko precej dražijo kožo in dihala, nekatere izmed njih so celo rakotvorne. Znano je tudi, da tovrstna pralna sredstva niso okolju prijazna, saj lahko povzročajo nepopravljivo škodo, predvsem v vodnem okolju.

Malce smo raziskali tržišče in našli Lejca d.o.o. To je podjetje, ki je usmerjeno v pridelavo in predelavo zdravilnih rastlin, zelišč, sadja in zelenjave. Prav tako nabirajo tudi divje rastoče rastline, katere predelujejo in vključujejo v svojo ponudbo. Sedaj so naredili edinstveni pralni prašek, na naraven način.

Pralni prašek iz naravnih sestavin je primeren za pranje belega in pisanega perila. Vsebuje naravne sestavine, ki so razgradljive in ne onesnažujejo narave. Sestavine v prašku mehčajo vodo in zato ni potrebna uporaba mehčalca. Drugače pa podjetje Lejca d.o.o. priporoča, da namesto mehčalca lahko uporabite bel kis, h kateremu dodate lahko poljubno eterično olje.

pralni-prasek-milo

Uporaba naravnega pralnega praška se še posebej priporoča za pranje otroških oblačil in za vse, ki imajo občutljivo kožo, nagnjeno k alergijam. Primerno tudi za vegane. Pralni prašek ne vsebuje kemičnih, živalskih ali naftnih proizvodov, barvil, dišav in konzervansov.

S pomočjo pralnega praška na naraven način boste imeli vedno sveže perilo in ob tem boste poskrbeli za čist in zelen planet.

Leave a Reply