22
Jan
2016
Posted by: In: Izobraževanje0comments

Pri Akademiji Panta Rei že 10 let prinašajo v Slovenijo top znanja na svetovnem nivoju in vam z njimi pomagajo do večjih uspehov. Osebno sodelujejo (in so tudi organizirali seminarje) s poslovnimi avtoritetami, kot so Brian Tracy, Andy Harrington, Geoff Burch, Robert G. Allen in drugi. Na njihovih poslovnih izobraževanjih in seminarjih je bilo že 20.000+ različnih oseb iz 5.000+ podjetij. Akademija Panta Rei je nastala že leta 2004 in to kar v študentski sobi. Skozi leta so se razvijali in začeli sodelovati z nekaterimi od največjih svetovnih poslovnih avtoritet, kot so npr. Brian Tracy, Chet Holmes, Andy Harrington in Robert G. Allen. Danes pa s svojo blagovno znamko Millionaire Money Making Machine osvajajo svetovne trge – tudi tiste najbolj zahtevne (Anglija, Nizozemska, …).

V današenjem prispevku vam bomo predstavili pet neobičajnih nasvetov za super podjetniški uspeh. Zaupal nam jih je Robert Rolih, ki je ustanovitelj Akademije Panta Rei in Evropski javni govorec leta po izboru londonske Public Speakers Academy.

  1. Delajte manj, da bi dosegli več

Ena od največjih napak podjetnikov je, da delajo preveč. No, preden skočite v zrak, naj vas pomirim. Res je, vsi podjetniki delamo zelo intenzivno in bistveno več časa, kot zaposleni. Toda običajno podjetniki delamo preveč stvari, ki imajo nizko vrednost. V Sloveniji pa obstaja še čuden sindrom “delaj vse sam”. Če želite uspeti v podjetništvu, potem se morate razbremeniti malenkosti. In eden od najbolj učinkovitih načinov je, da outsorcate določene stvari. Danes lahko za manj kot 5 EUR dobite na strani fiverr.com ljudi, ki vam prevedejo tekste, oblikujejo logotip, optimizirajo spletno stran za iskalnike, … Živimo v globaliziranem svetu – zakaj ne bi tega izkoristili?

 

  1. Bodite vijola krava

99% podjetij v vsaki branži je dolgočasnih, sivih. So zelo podobna vsem drugim konkurentom. Svojim strankam ta podjetja nehote govorijo: “Ponujamo enake stvari kot vsi drugi, za podobno ceno”. Ni čudno, da je takšnim podjetjem zelo težko pridobivati stranke in da nimajo resnega dobička. Da bi si lahko zaračunavali višje cene in pritegnili več strank, morate biti posebni, drugačni od ostalih. Spomnite se le na vijola kravo.

 

  1. Učite se od Božička

Imate radi darila? Hmmm, potem je zelo verjetno, da jih imajo rade tudi vaše stranke. Ko ponujate svoje izdelke in storitve poskušajte v paket dodati še kakšno darilo. Npr. če imate avtopralnico, se dogovorite s sosednjim avtoservisom, da svojim strankam date kupon za 20 EUR pri zamenjavi gum. Darila danes lahko dobite od drugih podjetij brezplačno, samo malce domišlije je potrebno imeti. potencialnim strankam pa bodo dala še en dodaten razlog, da kupujejo od vas in ne od konkurence.

 

  1. Vozite po avtocesti

Kje danes ljudje iščemo informacije? Odgovor je na internetu. Ali torej imate odlično spletno stran? Ali znate pridobivati stranke preko interneta? Ali pridobivate stranke preko socialnih omrežij? Danes je postavitev profesionalne spletne strani neverjetno poceni (glejte prvi nasvet). Lahko pa jo z brezplačnimi orodji na internetu postavite tudi sami v nekaj urah. In to brez tehničnih znanj. Če ne pridobivate strank preko interneta, potem se vozite po vaških poteh. Čas je, da greste na avtocesto.

  1. Vedno vlagajte … pa ne kislih kumaric

Za podjetniški uspeh praktično vsi zelo uspešni podjetniki v prvi vrsti krivijo vlaganje vase, v svoje znanje. S tem, ko več znaš, ko si izpostavljen novim idejam in tehnikam, lahko bistveno hitreje prideš do dobičkonosnega poslovanja. Sam trdno verjmem, da se je najbolj smiselno učiti od najboljših na svetu in to stalno tudi počnem.

Uspeh pušča sledi. Zakaj bi capljali, če lahko naredite kvantni preskok s pravimi znanji!

Za zaključek bi vam želeli podariti darilo in sicer, 30 minutni video:

“Največji napaki podjetnikov pri predstavitvi svojega podjetja” na www.panta-rei.si/pp

 

Več o akademiji Pantarei si lahko ogledate tudi na njihovi aktivni FB strani:

https://www.facebook.com/AkademijaPantarei/

Leave a Reply