18
Feb
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Podjetje CDE nove tehnologije je inovativno podjetje, katerega storitve in produkti so preko 20 let orientirani v razvoj naprednih informacijskih in telekomunikacijskih tehnologij, s poudarkom na storitvah za podporo strank in upravljanja z njimi.

S svojimi storitvami in rešitvami omogočajo naročnikom izboljšanje interakcij z njihovimi strankami, povečanje zadovoljstva uporabnikov in preko tega ustvarjanje novih poslovnih priložnosti. Razvili so izjemno rešitev, imenovano COCOS CEP (Customer Engagemnt platforma), za enovito upravljanje sodobnih komunikacij – digitalnih ali klasičnih.

COCOS CEP je edinstvena rešitev, ki združuje upravljanje vseh komunikacijskih kanalov na enem mestu, podpira orodja za celostno upravljanje kampanij, napredne segmentacije in ciljno vodenje interakcij. Omogoča zagotavljanje enovite in konsistentne uporabniške izkušnje, ne glede na kontaktno točko ali kanal, ki si ga stranka izbere (zagotavlja “omnichannel” podporo).

Številne nove tehnologije, ki so se pojavile v zadnjih letih, so dramatično vplivale na naše komunikacije. Hiter vzpon socialnih medijev in mobilnih aplikacij je sprožil doslej največji premik v obnašanju potrošnikov.

Toda, spremembe so tukaj!

Kupci se povezujejo s podjetji na več načinov kot kadarkoli prej. Bodisi preko mobilnih aplikacij, spleta, klepeta, socialnih omrežij, e-pošte, sms sporočil, IVR menijev, ali kaj drugega. Vse kar si pri tem želijo je, da jih podjetja slišijo in jim zagotovijo enovito, enostavno uporabniško izkušnjo.

COCOS CEP rešitev omogoča ravno to! Podjetjem omogoča vzpostavitev sodobne komunikacijske platforme, ki zagotavlja enovito upravljanje vseh komunikacijskih kanalov in interakcij stranke na enem mestu. Predstavljajte si, da imate popoln vpogled v vsako uporabniško interakcijo z vašim podjetjem: od trenutka, ko stranka vstopi v vašo trgovino ali urad, tweeta o vaših produktih ali za pomoč kontaktira agenta vašega kontaktnega centra ali pošlje chat sporočilo prodajnemu svetovalcu. COCOS rešitev vam omogoča učinkovito odzivanje na potrebe in želje vaših potrošnikov. Hrati ga enostavno povežete z ostalimi poslovnimi aplikacijami in obstoječimi podatkovnimi bazami podjetja, kar povečuje odzivnost in učinkovitost ter pozitivno vpliva na uspešnost poslovanja. Ker ni silosnega dodajanja in upravljanja z vsakim komunikacijskim kanalom posebej, imate enovit pregled nad stranko, kar omogoča njihovo proaktivno obravnavo, ciljno usmerjanje ponudbe in hitro učinkovito odzivanje na spremembe. Obenem omogoča pridobivanje strateških podatkov potrebnih za učinkovito spremljanje trendov ter lažje sprejemanje strateško pomembnih odločitev, optimizacijo in avtomatizacijo poslovnih in delovnih procesov, fleksibilnost in možnost postopne nadgradnje v skladu s potrebami, povezavo z obstoječimi bazami podatkov in obstoječimi poslovnimi aplikacijami in uporabo najsodobnejših tehnologij.

V podjetju CDE verjamejo, da odlična uporabniška izkušnja ni plod naključja, temveč temeljitega načrtovanja. Njihovo znanje in izkušnje so rezultat številnih uspešno izpeljanih projektov, tako doma, kot v tujini. S COCOS rešitvami so prisotni v 15 državah in več kot  500 podjetjih doma in v tujini, na področjih telekomunikacij, bančništva, zavarovalništva, trgovine in turizma, založništva, marketinga in raziskav.

Svoje rešitve in pristope vsakodnevno testirajo v praksi – tako v sodelovanju s svojimi partnerji, kot v lastnem kontaktnem centru “ProKontakt”, ki nudi outsourcing storitve kontaktnega centra, oziroma službe za podporo uporabnikom.

ProKontakt sodi danes med vodilne regionalne ponudnike outsourcing storitev kontaktnega centra oziroma ponudnike storitev »Customer Engagement« centra. Na to mesto so jih pripeljale bogate in dolgoletne izkušnje na področju upravljanja odnosov s strankami, strokovnost in predanost zaposlenih, razumevanje potreb strank, sposobnost obvladovanja interakcij preko vseh vrst sodobnih komunikacijskih kanalov in možnost dela z najnovejšimi tehnologijami.

Svojim naročnikom so zaupanja vreden partner. Z 22 letno tradicijo poslovanja, AAA zlato bonitetno odličnostjo, delovanjem skladno z ustrezno varnostno zakonodajo ISO/IEC 27001:2013, odzivnostjo in prilagodljivostjo. Kot vaš partner, vam bodo pomagali, analizirali vaše pristope pri oblikovanju uporabniške izkušnje in predlagali rešitve, ki najbolje ustrezajo vašim poslovnim potrebam.

AAA_brand_book_gold_2015.cdr

Podjetje CDE nove tehnologije, vam lahko pomaga pri iskanju optimalne rešitve za vas!

Leave a Reply