25
Jan
2016
Posted by: In: Obrtniki in ostala podjetja0comments

Podjetje B-forma je s svojo strokovno ekipo ustanovila uspešen projekt ZDRAV OBROK, ki ga je uspešno že vpeljala v slovenski prostor. So veliki ljubitelji zdrave bio prehrane, zato boste v njihovi ponudbi našli le eko izdelke.

Prednosti okusa ekoloških pridelkov so bolj ali manj subjektivne, vendar pa je za ekološke kmete znano, da na svojih kmetijah skrbijo za večjo pestrost rastlinskih in živalskih vrst. Ekološko kmetijstvo si prizadeva pridelovati tudi visokokakovostna živila, ki odražajo raznolike kulinarične želje sodobnega porabnika. To pomeni, da so pridelana brez uporabe pesticidov, herbicidov, konzervansov, umetnih arom, gensko spremenjenih organizmov in drugih izumov novejše dobe, ki uničijo večino vitaminov, rudninskih snovi in vsega drugega, kar nam je narava namenila, da bi zadovoljila naše potrebe.

Z izbiro ekoloških živil boste zaužili celovito, bolj hranljivo živilo, ki vsebuje vse kar potrebujete. Hkrati pa so ekološka živila tudi veliko polnejšega okusa kot konvencionalno pridelana. Nenazadnje so tu naši otroci, ki so najbolj ranljiva skupina in vsi si želimo zdrave otroke. Le z zdravo prehrano naših otrok lahko ustvarimo zdravo prihodnost.

20141113_151123 20150617_112938

Zdrava ekološka hrana na delovna mesta je bil njihov začetek, sedaj pa so se usmerili izključno v dobavo šolam, vrtcem ter strostnikom.

S svojim projektom ZDRAV OBROK v šolah ter vrtcih podjetje B-forma oskrbuje z redno tedensko oskrbo otroke z bio kruhom in ostalimi pekovskimi izdelki.  Večina odgovornih za prehrano v teh organizacijah se je zelo pozitivno odzvala in ideja je bila na večini naslovov ze lepo sprejeta. Nekatere šole in vrtci so se odločili prav za projekt EKO DAN V TEDNU, kjer določen dan v tednu postaja stalnica za bio prehrano uporabnikov. Tovrstvo idejo najdemo vedno bolj pogosto tudi pod imenom ZELENI PONEDELJEK.

Ekipa Zdravega obroka v svojih prostorih peče lasten kruh in pekovsko pecivo in sicer iz ekološko pridelane pšenične, ržene, pirine, koruzne, ovsene, polnozrnate, ajdove moke, tako gladke kot polnozrnate moke. In še bi lahko naštevali okuse ter ostale različne vrste mok. Najpomembneje pri njegovi peki je dejstvo, da v vseh izdelkih ni umetnih dodatkov, aditivov, konzarvansov in alergenov.  Zato so izdelki ekološke pridelave primerni tudi za alergike, katerih je na žalost vsak dan več in katerim se omejuje način prehranjevanja.

Za vse zgoraj omenjene izdelke imajo pridobljen certifikat Inštituta za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru, kateri se vsako leto ponovno osvežuje in dokazuje. Sama pridobitev takega certifikata ni lahka  – zahteva namreč natančno in podrobno specifikacijo tako sestavin kot načina dela ekološkega izdelka, dokazovanju verodostojnosti sestavin in delovnih proceso. Zato se certifikatu resnično lahko zaupa, tudi tisti najbolj skeptični, kateri besedi eko nekako ne zaupajo najbolj.

Torej, o projektu ZDRAV OBROK se lahko informirate po telefonu na številki 0599 65 133 ali 041 373 982.

Vse informacije, predloge in vprašanja jim lahko poleg omenjenih medijev naslovite tudi na mail info@zdrav-obrok.si in nanje vam bodo z veseljem odgovorili.

Na koncu bi zaključili z njihovim sloganom; »NI NAM VSEENO KAJ POJESTE!«

Zdrav_Obrok_logo_CMYK

Leave a Reply